Почивки в Турция

Турция е голяма и предлага много повече от синьо море и плажни забавления:
Могъщи планини впечатляват с внушителните си върхове и дефилета, чаени плантации се простират по бреговете на Черно море. По бреговете на Егейско море и на Турската Ривиера можете да вървите по стъпките на древността и да изследвате съжителството на старо и ново в големите градове.

Ривиерата или Егейско море?
Всеки е чувал за турската Ривиера и Егейско море, но какво да изберем?
Турската Ривиера - почивка между планини и море
Алания - Плаж и нощен живот пред впечатляващ планински фон.
Алания е известна с плажовете си. Твърди се, че Клеопатра се е къпала тук. Алания е прекрасно място за шопинг. Има много магазини, пазари и улични търговци. Много от тях се намират в живописния стар град, който лежи на хълма на замъка.
Сиде - античен усет на плажа мечта
Сиде е друг морски курорт на Турската Ривиера. Градът се смята за един от най-красивите в Турция - перфектен синтез на древно и модерно. Забележителностите тук са Храма на Аполон, Агората и Храмът на Атина. 
Плажа на Сиде ви позволява да правите слънчеви бани и да се плискате в чистата морска вода.
Белек - Изключителен голф курорт
Малкият град е едно от най -изключителните места за почивка в Турция. В допълнение към дългия пясъчен плаж, където хотелите имат свои плажни клубове, тук ще намерите и богат избор от спортове. Основната атракция на мястото обаче са голф игрищата 
Анталия - Сгушен между планините и морето
В Анталия ще намерите плоски пясъчни плажове, оживен нощен живот и много места за спорт. Но има и какво да се види като забележителност. Най -известната е Портата на Адриан с нейните декоративни декорации и старият град Калейчи. Преди обиколките на града има още един акцент: водопадите Дюден. 
Кемер - морски курорт с планинска идилия
Бившето рибарско селище се намира в подножието на планината Тавър , чиито върхове се извисяват на над 2000 метра над морското равнище. 
В допълнение към дългите пясъчни плажове има малки заливи, които понякога са покрити с чакъл. Те са особено популярни сред гмуркачите с шнорхел, защото тук имате фантастична гледка.

Турското Егейско море - плажове, заливи и природа
Турското Егейско море се характеризира със заливи, полуострови и кристално чиста вода! 
Фетие - ваканционна мечта далеч от тълпите
Районът около Фетие е един от най-красивите в Турция. Много хотели предлагат само полупансион вместо ол инклузив и са по-малки от хотелите на Ривиерата. Направете круиз през островите край Фетие или да вземете лодка до долината на пеперудите. Там ще намерите един от най-красивите плажове в Турция.
Мармарис - Живописен крайбрежен район
Мармарис е естествено пристанище, заселено още в древни времена.  Днес това е голям, важен курорт с множество места за отдих. Няма съмнение, че малки и големи могат да прекарат незабравимо време в Мармарис. Плажната алея, която е идеална за разходки На просторния плаж са възможни релакс, слънчеви бани и волейбол. 
Бодрум - гореща точка на Егейско море
В Бодрум можете да очаквате средиземноморски чар и мечтани заливи за къпане. Но градът има още една особеност: изключителни партита и добра атмосфера. Бодрум е турския Сен Тропе. Разбира се, тези, които танцуват през нощта, също се нуждаят от релакс. Живописните плажове са предопределени за това.
Кушадасъ - къпане в античността
По време на почивката си в Кушадасъ може да се отпуснете на множество малки и големи плажове в района, повечето от които са отличени със „Син флаг“. Той гарантира чиста вода и безупречен плаж, така че нищо не пречи на безгрижното летуване.
 
Бюлетин