Дубайски аквариум, подводен зоопарк

10 05 2021 г.

Дубайски аквариум, подводен зоопарк


Една от най-хипнотизиращите гледки на Dubai Mall е този гигантски аквариум, където може да видите хиляди морски обитатели сред красота от изкуствени корали. Акулите и лъчите са една от най-интересните атракции, заедно със преминаващи супер големи групи и масивни ята риби. Можете да видите много неща безплатно отвън или да платите за достъп и разходка в тунела който минава отдолу.

На горния етаж, над подводния зоопарк, се намира и безспорната звезда, австралийски соленоводен крокодил на име Кинг Крок, дълъг 5,1 м! Гигантското влечуго е на възраст над 40 години и тежи впечатляващите 750 кг. Към него се присъединяват неговата партньорка (Queen Croc) както и редки и необичайни същества, включително и призрачни гигантски паяци и морски дракони. Друга интересна експозиция представя нощният живот на пустинните жители на ОАЕ като например, арабската крастава жаба и забулените хамелеони.

Допълнителните водни атракции включват гмуркане с акула в клетка, както и атракцията „разходка на акули“, където се спускате под водата, облечени с водолазен костюм, за да се запознаете отблизо с морския живот в този 10 милиона литров резервоар. Ако желаете, можете дори да наемете професионална подводна камера която да запечата Вашето приключение. Това е Дубай, един магнетичен свят, на неповторим лукс, където няма невъзможни неща.
Всички новини

Дубай

Бюлетин