Испания – страната на културните традиции и масовия туризъм

12 08 2015 г.
Испания – страната на културните традиции и масовия туризъм
Испания е много известна и предпочитана туристическа дестинация. Често пъти, туристите тук посещават места като Майорка и Ибиса или пък някои средиземноморски плажове, които са разположени между Валенсия и Барселона. Тези т.н. "турист. солариуми", обаче нямат кой знае колко общо с действителност "истинската Испания". Откриването й бива улеснено от цели три маршрута. Първият от тях минава през Пиринеите, а след това към Сан Себастиан, което всъщност може би е най-красивото сред испанските пристанища - най-вече с известния си плаж, който има форма на раковина.
Малко по-нататък, на запад пък се простира Астурия, с планински масив на име Кантабрия (който е около 2700 м), който се спуска стръмно към морето и също Галисия зелената – с доста известната си морска светиня на име Сантяго де Компостела.
Що се отнася до вторият маршрут, той преминава през Кастилия и околностите на град Мадрид. Определено си заслужава да се посетят също градове като Толедо, Сеговия, Авила и Саламанка, разбира се, където и се намира най-старият университет в Европа.
И накрая стигнахме и до третият маршрут. Той прекосява Андалусия. Тя е разположена на югж и пази многобройни следи от старовремското арабско влияние. Това се личи най-вече в градовете Гранада, Севиля и Кордоба.
Говорейки за Испания, не може да не споменем и за танца фламенко. Той по необичайно изразителен начин предава характерните черти на испанската душа – мъдрост, страст и жизнелюбие, преплетено с тъга.
Малко обща информация за Испания. Официалното име на страната е Кралство Испания, а политическата система конституционна монархия. Според административното си деление, тя е разделена на 52 провинции, разпределени в 17 автономни области. Столицата, както вероятно повечето от вас знаят е Мадрид, а паричната единица на страната е еврото. Що се отнася до религията – изповядваната е католическата.
Най-важните градове тук са Барселона, Билбао, Малага, Сарагоса, Севиля, Валядолид. Морски пристанища са Картагена, Билбао и Барселона, а летища намиращи се в страната са Мадрид, Барселона и Билбао.
Испания е интересна страна, отличаващи се със собствени традиции, кино, език, култура и много други, които я отличават и правят лесно запомняна от туристите. Тя буди непрестанно интересът на туристите, поради което те изявяват желанието си да я посетят.
Ако и вие сте от хората, които искат да посетят Испания, можете да разгледате нашите актуални туристически оферти.

 
Всички новини

Испания

Бюлетин