На пазар в Турция

На пазар в Турция
15 Март 2019 г.
 
   На почивка или екскурзия в Турция! Слънчеви бани, плуване, хотелски конфорт, исторически и архитектурни забележителности, пъстри базари... и, разбира се пазаруване и сувенири. Турция е пазарен рай, от антикварни магазини и шикозни дизайнерски бутици до търговски центрове, от исторически базари до местните пазари. Пазаруването е нещо хубаво, което може да направите в свободното време, докато сте в Турция. Какво да  купим?
   Традиционно се пазарува  текстил, кожени изделия, килими, злато и сребро, керамика, гравирани сувенири, памучни продукти с отлично качество.   
   Турция е единствената страна в света, която е известна със свои красиви текстилни изделия. Дизайнерите на дрехи, интериорните декоратори и съвременните художници намират успех както в Турция, така и в чужбина. Всичко от памук - облекло, хавлиени кърпи, халати за баня и спално бельо, може да се купи във всеки магазин, а цената определено ще е по-ниска, отколкото в родните географски ширини. Не забравяйте да се пазарите! Това е част от чара на турските пазари. Можете също така да купите продукти, изработени от естествена коприна – шалове и рокли, но „царството“ им е в  Бурса.
   Якета и палта от кожи и кожени изделия - чанти, колани, ръкавици, портфейли. Турция е най-големия производител кожа в света, а цената на продуктите е по-ниска, отколкото в други страни. Огромен избор с високо качество на кожата! И отново: не забравяйте да се пазарите, цената може да бъде намалена наполовина.
   Ръчно изработените килими се продават в специализирани магазини, където ще ви разкажат историята на всеки килим и неговия модел. Ще ви кажат, че Турция е условно разделена на килимарници и всяка от тях има уникални традиции, уникални рисунки и орнаменти, които характеризират този регион. В такива магазини ще бъдат показани най-добрите примери и ще бъдете сигурни, че получавате истинските стоки, а не фалшификациите. Цената и качеството на продукта е въпрос на късмет.
   Златните и сребърни бижута са много красиви,необичайни и на различни цени. Грабват погледа и ви се иска да купите всичко или поне да опитате. Трябва да знаете разбира се, че златото не може да е евтино. Магазините за бижута ще ви дадат гаранция за качество. Пазете се от закупуване на уж злато и сребро, изкушени от ниската цена.
   В допълнение за подарък или сувенир може да донесете:
  • подправки, които се продават отделно или в малки декоративни кутии,
  • турско кафе или чай, тютюн или наргиле,
  •  мозаечни лампи, отлично изработени  от стъкло и месинг с разнообразие от цветове, като смарагд или рубин; декоративни керамични вази, купи и чинии в стила на XV век; медни съдове, като  най-известни сувенири са турските саксии и чаши за кафе, изработени ръчно от занаятчии; сувенири от оникс на умели занаятчии, изваяни в шахматни комплекти, купички за подправки, декоративни купи, аксесоари за баня, пепелници и вази,
  • множество сладки изкушения: баклава и локум от всякакви видове на грамаж.
   Успешни да ви покупките! Независимо от това, което се съдържа в списъка ви за пазаруване, можете да го намерите в много молове, магазини или улици в Турция. Страната  е една от най-големите търговски дестинации в света за туристите и има изобилие от места за пазаруване, където можете да намерите страхотни продукти, които ще задоволят купувача във вас.
 
всички новини ›
Турция
02 Юни 2020 г.
    Ако сте на остров Пукет за първи път трябва определено да разгледате ...
21 Май 2020 г.
    "Седим на топлия пясък на плажа Джей Би Ар в свободния ден и лек...
21 Май 2020 г.
    Нашата програма за Дубай включва посещение на най-известния пазар за ...