15 невероятни факта за Burj Al Arab Jumeirah

03 01 2022 г.
15 невероятни факта за Burj Al Arab Jumeirah
Всички знаят, че това е емблематичен хотел, но знаете ли колко впечатляващ е всъщност?
Отиваме зад кулисите, за да разкрием всичко.

Изключително висок е Бурж Ал Араб Джумейра – който се издига на 321 м – е с 14 м по-висок от Айфеловата кула и само с 60 м по-нисък от Емпайър Стейт Билдинг.

Олекотените завивки от пух в стаите са едни от най-ексклузивните в света. Завивките от пух, използвани в Burj Al Arab, са най-добрите и най-редките съществуващи в света. Пухът се добива от изоставени гнезда на патешка ага в Исландия. Едно гнездо осигурява около 15-20 г пух от гага, а само 2000 кг е позволено да се събират всяка година, поради което завивките са толкова скъпи. В “менюто” за избор на възглавници, на разположение на гостите са цели 17 вида! Обширното меню на Burj Al Arab е специално създадено, за да даде възможност на всеки гост да получи блажен нощен сън.

Той се намира на изкуствен остров Разположен на 280 метра от бреговете на Дубай, Бурж Ал Араб е построен на изкуствен остров. Гостите достигат до него по мостов път с дължина 340 метра. Построяването му отнема пет години Строителството на емблематичната забележителност започва през 1994 г. Отнема две години за създаването на острова, а след това три години за изграждането на самия хотел.

Спечелил е впечатляващ брой рекорди Освен че е най-високият хотел с всички апартаменти в света, през 2008 г. Burj Al Arab счупи и световния рекорд на Гинес за най-скъп коктейл, оценен на 27 321 AED.

Той също така създаде най-голямата кутия хайвер в света през 2016 г., която съдържаше 17 кг хайвер Empress – единственият в света напълно сертифициран органичен хайвер от местно отгледана есетра.

Хотелът разполага с 16 собствени цветари. На екип от до шест флористи отнема около осем часа, за да създаде цветните аранжировки във фоайето, като използва цветя, доставени от Холандия, Кения, Южна Африка и Тайланд. Екипът отговарящ за цветята винаги има за цел да включи любимите цветя на гостите във флоралните дисплеи в апартамента им, създавайки индивидуални аранжировки преди пристигането им.

Интериорът е позлатен в 24-каратово злато Приблизително 1790 кв.м 24-каратово златно листо са използвани за украса на разкошния интериор на хотела.

Той е дом на най-големия таван от кристали Сваровски в света Таванът в японския ресторант на хотела Junsui е украсен с 21 000 кристала, използвани за представяне на Млечния път.

Инсталацията е на стойност 1,3 милиона AED. Повече от 24 000 кв.м мрамор Statuario се използва в целия хотел. Хотелът разполага с повече от 30 различни вида мрамор Statuario, в стените и подовете. Това е същият мрамор, който е използван от италианския художник Микеланджело за създаване на много от най-известните му скулптури, включително статуята на Давид.

СПА центърът е разположен на 150 метра над Арабския залив Ултра Луксозният спа център Talise на хотела е разположен на 18-ия етаж, като предоставя на гостите невероятна гледка, докато се отпускат.

Драматичната хеликоптерна площадка на хотела дава платформа за изява на редица невероятни каскади. През 2004 г. Тайгър Уудс излетя от хеликоптерната площадка. Година по-късно Андре Агаси и Роджър Федерер се заеха да играят тенис на импровизиран корт. През 2013 г. китайските играчи номер едно в света, Лонг Ма (мъже) и Шиуен Лиу (жени) изиграха първия мач по тенис на маса на платформата. И съвсем наскоро, през 2017 г., професионалният кайтсърфист Ник Джейкъбсън скочи от него със своя кайтборд, за първи път в света.

Терасата” е първото луксозно плажно съоръжение от този вид, създадено от човека Луксозната платформа от 10 000 кв.м, която включва два басейна, кабини и 1120 кв.м плажна зона (за която са внесени 1000 тона бял пясък), отвори врати през 2017 г. Терасата е построена в съоръжение за производство на круизен кораб и яхти във Финландия, преди да бъде изпратено до Дубай на шест парчета. Оттогава двата му басейна са украсени с 10 милиона златни и лазурни мозаечни плочки.

Хотелът разполага с болница за костенурки Burj Al Arab и съседният Madinat Jumeirah са дом на проект за рехабилитация на костенурки в Дубай (DTRP), който лекува болни и ранени морски костенурки в сътрудничество с Службата за защита на дивата природа в Дубай, клиниката на Дубай Falcon и Централната лаборатория за ветеринарни изследвания. Откакто стартира през 2004 г., програмата пусна над 1600 спасени морски костенурки безопасно обратно в Арабския залив.

Двамата му топ готвачи държат пет звезди Мишлен Франки Семблат в Al Muntaha и Ким Жоини-Морин в Skyview Bar & Restaurant. Преди да дойдат за да работят в хотела, те спечелили в предишните си ресторанти общо шест звезди Michelin. И двамата се присъединили към Jumeirah през 2019 г., за да помогнат за популяризирането на Бурж Ал Араб като дестинация за изискани ястия в Дубай и да се учат от невероятно разнообразие от култури в емирството.
Всички новини

Дубай

Бюлетин