Екскурзия до Китай и Хонконг, с Макао и манастира Шаолин

16 дни / 13 нощувки
Галерия снимки
Дата Цена Резервация
15.03.2024 от 7660 лв. Резервация
29.04.2024 от 7660 лв. Резервация
26.08.2024 от 7660 лв. Резервация
25.10.2024 от 7660 лв. Резервация
Промоционалната цена 7 560лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.

Стандартната цена 7 660 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.        

1 ДЕН Среща в 11.00 ч. на летище София, Терминал 2. за полет София – Доха с Qatar Airways”. Пристигане в Доха следва полет  Доха – Пекин.
 
2 ДЕН –Пристигане в Пекин. Трансфер до хотел. Свободно време с възможност за първи впечатления от Пекин. Нощувка в Пекин.
 
3 ДЕНЗакуска.Следва туристическа обиколка на Пекин – Посещение на Лама храма на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история . След това Ви очаква „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.
 
4 ДЕНЗакуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на Душата”), водещ до Гробницата на династията Мин, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.
 
5 ДЕНЗакуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд – посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие.  Свободно време. Вечеря и нощувка в Пекин.
 
6 ДЕНЗакуска. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. Следва осещение на Център за тибетска медицина.  Вечеря. В 18.55 ч.  Пътуване с високоскоростния влак от Пекин до Сиан. Пристигане в Сиан в 23.21 ч. Трансфер до хотел.  Нощувка в Сиан.
 
7 ДЕН Закуска. Обиколка на  Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси.  Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. По желание - разглеждане на мюсюлмански храм*. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми  и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”*. Вечеря и нощувка в Сиан.
 
8 ДЕНСлед закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разглеждане и разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сиан.
 
9 ДЕНЗакуска. С високоскоростен влак се пътува до гр. Лоян, където ще посетите известните пещери „Лунмън”, в които са запазени повече от 100 000 изображения на Буда и неговите ученици. След това посещаваме световно известния манастир Шаолин – будистки храм, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. Ще имате възможност да наблюдавате представяне на бойните изкуства от ученици на школата по Конгфу. Вечеря. След това по желание  – „Светлинно дзен шоу”* при манастра Шао Лин . Нощувка в гр. Лоян.
 
10 ДЕНЗакуска. Трансфер до летището и вътрешен полет  Лоян – Шанхай. Пристигане в Шанхай. Туристическа обиколка на Шанхай – градът на 21-ви век: обиколката Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Ще минете по Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай . Посещение на Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария град.  Посещение на фабрика за коприна. Вечеря. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай.
 
11 ДЕНЗакуска. Разглеждане на „Площада на народа” и посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., След това ще посетим  квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Свободно време за обяд сред многото приятни ресторантчета и кафенета в типично френски стил. Продължаваме разглеждането на града, по желание – посещение на Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”*, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”*, петата по височина сграда в света (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечеря и нощувка в Шанхай.
 
12 ДЕН   Закуска. Свободен ден в Шанхай. Нощувка в Шанхай.
 
13 ДЕНЗакуска. Трансфер до летището за полет Шанхай – Хонконг. Пристигане в Хонконг в 10.50 ч.  Следва туристическа обиколка на Хонконг: храмът “Mon Ma” (построен през 192 г. и декориран с множество цветове, той е чудесен пример за традиционен китайски храм), изкачване на връх Виктория (откъдето се открива една от най-вълнуващите и красиви гледки), пристанището Абърдийн, Репулс бей (известен с дългата си и широка плажна ивица, кристална вода, спокоен прилив и нежни вълни), „Булевардът на звездите” със скулптури и отпечатъци на известни личности. Вечерта по желание -  вечерен круиз с корабче в пристанището Виктория.  Нощувка в Хонконг.
 
14 ДЕНЗакуска. Този ден ни очаква целодневна екскурзия до Макао – бивша португалска колония. С ферибот се пътува от Хонконг до Макао. Днес Макао става все по-известно място за развлечение и хазарт. Следва обиколка с разглеждане на руините на катедралата „Св. Павел”, храма А-ма, площад „Ел Сенадо”, остров Тайпа. Обяд. Посещение на най-голямото казино в света – „Венецианецът” (“The Venetian”). Привечер – връщане в Хонконг. Нощувка в Хонконг.
 
15 ДЕН –  Закуска. Свободен време в Хонконг. По желание  посещение на остров Лантау*. До там ще стигнете с метро и после с кабинков лифт със стъклено дъно, от който се откриват невероятни гледки към град Хонконг, джунглата, над която се пътува и статуята на Буда . Когаго пристигнете в туристическото селище Ngong Ping ще имате възможност да се изкачите до най-голямата статуя на Буда в света, ще посетите залата с 10 000 Буди и манастира Po Lin. Свободно време за обяд в чаровното туристическо селище Ngong Ping. Възможност за посещение на рибарското селище с наколни жилища Tai O, до което ще стигнете с автобус. Там ще може да направите разходка с корабче, по време на която има вероятност да видите розови делфини.Връщане в Хонконг. Вечерта - трансфер до летището.
 
16 ДЕН Полет Хонконг – Доха с “Qatar Airways’’. Пристигане в Доха следва полет Доха – София с “Qatar Airways’’. Пристигане на летище София.

 
УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
5. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е
20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е  съответно  23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
6.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 20.04.2023 г.
7. Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти, 
посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни изкуства.
8. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
клиента.
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
4. Цените от 7 560 лв/ 7 660 лв са за човек в двойна стая.За единична стая се налага доплащане.
1. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към дата 20.04.2023 г и  е възможно да подлежат на  актуализация.
2. Посещението в магазини за традиционни изделия и фабрики (за коприна, теракота, перли, нефрит, чай и други) са част от туристическите услуги на местните агенция и са неизменна част от всеки маршрут в Китай. Посещението в тях е част от държавната политика на страната и не е по избор на туроператорът.
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ  3 780 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
Начин на плащане:
 • в брой (в офиса на ТО)    
 • по банков път
 


 


 
 

 

 • самолетни билети за всички международни полети:София-Доха-Пекин -Хонконг-Доха-София;
 • самолетни билети за вътрешните полети:Лоян-Шанхай-Хонконг;
 • ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • 1 ДЕН – Среща в 11.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 13.00 ч. – самолетен полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 17.50 ч
 • 2 ДЕН – В 01.55 ч. - полет Доха – Пекин. Пристигане в Пекин в 14.55 ч.
 • 10 ДЕН – Вътрешен полет  Лоян – Шанхай в 10.40 ч.  Пристигане в Шанхай в 12.35 ч.
 •  13 ДЕН –В 08.10 ч. – самолетен полет Шанхай – Хонконг. Пристигане в Хонконг в 10.50 ч
 • 16 ДЕН – В 01.20 ч. - полет Хонконг – Доха с “Qatar Airways’’. Пристигане в Доха в 04.45 ч. В 06.50 ч. – самолетен полет Доха – София с “Qatar Airways’’. Пристигане на летище София в 12.00 ч.
 • Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждаване на групата
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 770 лв/ 394 евро
 • всички трансфери  летище/ж.п.гара – хотел и обратно;
 • 13 нощувки в хотели 3* и 4*, 13 закуски, 1 обяд в Макао, 9 вечери (в местни ресторанти);
 • 4 нощувки в Пекин
 • 3 нощувки в Сиан
 • 1 нощувка в Лоян
 • 3 нощувки в Шанхай
 • 2 нощувки в Хонконг
 • Информация за хотелите (или подобни):
 • Пекин - Days Inn Joiest Beijing
 • Сиан - Grand New World Hotel:   http://www.gdhxian.com/eng/home/main.htm
 • Дженгджоу - Zhengzhou Guangdong Hotel   http://www.zhengzhou.a-china.eu/zhengzhou-guangdong-hotel                                                                                       
 • Шанхай - Holiday Inn Express Shanghai Zhabei http://www.hiexpress.com/hotels/us/en/shanghai/shgzb/hoteldetail?cm_mmc=mdpr-_-GoogleMapsCN-_-ex-_-shgzb
 • Хонконг -  Holiday Inn Hong Kong Soho://www.hiexpress.com/hotels/us/en/hong-kong/hkgsh/hoteldetail
 • *Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата.Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • обиколка на Пекин - (3-ти ден);
 •  хутонг тур с рикши в старата част на Пекин- (3-ти ден);
 • посещение на Великата китайска стена – (4-ти ден);
 • посещение на площад „Тянанмън“ - (5-ти ден)
 • посещение на Летния императорски дворец- (6-ти ден);
 • посещение на Център за тибетска медицина- (6-ти ден);
 • билети за влака от Пекин до Сиан - (6-ти ден);
 • обиколка на  Сиан- (7-ми ден);
 • посещение и разглеждане на теракотена армия - (8-ми ден);
 • билети за влака от Сиан до Лоян (9-ти ден);
 • обиколка на Шанхай - (10-ти ден);
 •  посещение на фабрика за коприна в Шанхай- (10-ти ден);
 •  посещение на Акробатично шоу в Шанхай -(10-ти ден);
 •  разглеждане на „Площада на народа” -(11-ти ден);
 • посещение на известния Шанхайски музей -(11-ти ден);
 •  круиз с лодка по река Хуанпу в Шанхай -(11-ти ден);
 •  туристическа обиколка на Хонконг (13-ти ден);
 •  целодневна екскурзия до Макао – (14-ти ден);
 •  посещение на казино  “The Venetian”(14-ти ден);
 • туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски ези(с превод на български език) в Пекин, Сиан, Шанхай,  Хонконг и Макао с разглеждане на всички забележителности, посочени в програмата;
 • входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 99лв.
 • виза за Китай – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 80 лв;
 •  
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • разглеждане на мюсюлмански храм - 8 щ.долара (7-ми ден);
 •  вход за „Тан Династи шоу” – 53щ.долара (7-ми ден);
 • вход за  „Светлинно дзен шоу” в манастира Шао Лин – 60 щ. долара (9-ти ден);
 • изкачване на кулата „Джин Мао” – 20 щ.долара (11-ти ден);
 • вечерен круиз с корабче в пристанището Виктория – 70 евро с вечеря, 36 евро, без вечеря (13-ти ден);
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 •  изкачване на Телевизионната кула в Шанхай – около 30 щ. долара (11-ти ден)
 • екскурзията до остров Лантао : билети за метрото, билети за кабинковия  лифт в една или в две посоки , автобус до рибарското селище и  разходка с корабче в рибарското селище. – (15-ти ден)
 Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро36 лв (за лица до 70 год.), 72 - за лица от 71 год. до 80 год.
Оферта № Е1182