Оферти Доминиканска Република

Доминиканската република е неповторима смесица от планини, опиращи се в облаците, разпадаща се колониална архитектура, достойни за брошури плажове и затънтени храсталаци. Въпреки че е най-известна с All inclusive плажните комплекси на Пунта Кана, държвата предлага богат избор от забавления - преходи в джунглата, рафтинг в буйни води, оживени градове и дори завладяващи музеи.
Ето какво не бива да пропускате, когато посещавате тази бликаща от енергия карибска дестинация.
Плажовете

Да, плажовете очевидно трябва да бъдат споменати и не без причина - те са грандиозни! Доминиканската република има близо 1000 мили брегова линия на северните, източните и южните си граници, една трета от които привлича с мек бял пясък. Плажовете са чудесно място да се отпуснете, да се насладите на питие и да се забавлявате в кристално чистата вода.
Санто Доминго
Санто Доминго, столицата на Доминиканската република, е най-старият град от новия свят в Америка. Основана през 1594 г., Ciudad Colonial (историческият централен квартал на столицата) впечатлява с красиви колониални сгради и повече от 500 -годишна история. Районът е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното наследство. Известен е още като Zona Colonial или по -разговорно като "La Zona". Санто Доминго също е оживен град, известен със своя активен нощен живот и голямо разнообразие от барове, клубове, ресторанти и хотели.
Курортните комплекси
Доминиканската република е може би лидер в карибските ол инклузив комплекси, с повече от две дузини ол инклузив предложения, вариращи от бюджетни до луксозни. Комплексите (много от тях в района на Пунта Кана) са разположени на спиращи дъха места и предлагат съоръжения от световна класа, включително голф, спа центрове, организиране на сватби и всякакъв вид водни спортове, които можете да си представите.
Храната
Богата и ароматна, доминиканската кухня е доминирана от креолската. Въпреки че варира в целия остров, основните продукти са ориз, месо, боб, пресни зеленчуци и морски дарове. Ястията са повлияни и от испанската, африканската и таино кухнята.
Ястията, които не трябва да пропускате, включват Mangu (сварен, намачкан банан за готвене с лук, сирена, бъркани яйца и салам), casaba (сладкиш от юка) и La Bandera, който се състои от месо, ориз и червен боб. Това ястие традиционно се сервира с пържен банан за готвене.
Спускане по 27 -те водопада на Дамаджагуа
На кратко пътуване с кола от Пуерто Плата се намират известните 27 водопада на Дамаджагуа. Изживяването по тази поредица от водопади включва пътешествие през кристални води, плуване през тесни каньони, преходи през гора и катерене по скали, въжета и стълби през самите ревящи водопади. Посетителите си проправят път нагоре по водопадите и след това могат да се спускат или да скочат обратно надолу.
Наблюдение на китове
Хората не са единствените, които мигрират на юг към Карибите, за да избягат от зимата. Всяка година хиляди гърбати китове се събират край полуостров Самана, за да се чифтосват и раждат. Качете се на лодки за наблюдение на китове и наблюдавайте (от уважително разстояние), докато тези невероятни животни се отпускат в карибското синьо.
 Нощен живот
Ако обичате да купонясвате, Доминиканската република няма да ви разочарова. Голяма гама от барове и кафенета обслужват както посетителите, така и местните жители. Независимо дали търсите небрежни плажни барове, изискани салони или танцови клубове - Доминикана има всичко.
 
Бюлетин